Ki olvas minket

Jelenleg 37 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Szenzációs árak Olaszország "Kis-Velencéjébe" Caorle városba!

Caorle az egyik legkedveltebb, festői üdülőhely az Adriai-tenger északi partvidékén, Olaszországban, Veneto tartományban.

Caorle város Olaszország

„Kis Velence” néven is ismert. A romantikus óvárost szűk sikátorok és pasztellszínű középkori házak díszítik. Az ódon hangulatú városközpontot és a körülötte létrejött városkát a Livenza folyótorkolata választja el a modern városrésztől, a kikötőnegyedtől, Porto Santa Margheritától, mely kizárólag a tenger parti nyaralás céljaira épült, s a gondtalan nyári üdülés örömeivel várja a pihenni vágyókat.

Caorle város Olaszország

A sétányt kísérő sziklasort kőfaragók munkái teszik szépségessé.

A város jelképe a St. Stefano dómhoz tartozó, henger alakú, 48 méter magas harangtorony, mely messziről is látható. A látványosságok közé tartozik még a szombati piac. A környező lagúnavilág még szinte az érintetlen természet hangulatát kölcsönzi a városkának.


 

Finom homokos, sekélyvizű strandja különféle sportolási lehetőségekkel várja az odaérkező turistákat. Három strandja, partszakasza van: a központi strand, Porto Santa Margarita, azaz a kikötő és környéke és a Duna Verde strandja. E három mindösszesen 15 km hosszúságot jelent.

Fontos szerepet tölt be életében a halászat is, halász flottája igazi látványosság. Összesen tizenöt kilométernyi homokos parton strandolhat a szép számú vendégsereg.

Az autóforgalom elől elzárt óváros szépen karbantartott, színes házait látva szinte Velencében érzi magát a látogató. A román stílusú katedrálist 1038-ban, a monumentális Campanilét- amely világítótoronyként is szolgált -1100 körül építették. Megtekintésre érdemes a régi halászkikötő és reggelente a halpiac.

A tradicionális caorlei bárkák (bragossi) látják el friss hallal a helyi éttermeket.

A partvidék legjobb halételeit a közeli Lison-Primaggiore régió boraival öblíthetjük le. A városka mellett megtekinthetők a halászok hagyományos nádházai (casoni). "