Ki olvas minket

Jelenleg 15 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Rab sziget – Lopar

Rab sziget sokak szerint Horvátország egyik gyöngyszeme, mely a Kvarner-öbölben húzódik, Krk -sziget alatt! Rab-szigeten, Lopar városka ma az egyik legnépszerűbb horvátországi úti cél. Rab-sziget mindössze 22 km hosszú, összesen 94 négyzetkilométeres kis sziget, melynek nagyságát tekintve a kilencedik helyen áll az Adriai-tengerpartpart szigetvilágában. A Rab-szigeten található strandok Horvátország legszebb és legnagyobb homokos strandjai, összesen 22 homokos strandot lehet felfedezni! A legnépszerűbb a Paradicsom -part, Lopar tengerpartjának öblében! Lopar, az Észak-Adriai tengerpart legvonzóbb üdülőhelyévé nőtte ki magát az évek alatt!


Lopar a sziget legészakibb részén, Rab várostól 14 km-re található, a sziget legjelentősebb idegenforgalmi központja! Legnagyobb strandja a Paradicsom-part , mely 2 km hosszan húzódik a tengerpart mentén!

Az ország legfinomabb homokja itt található, melyet a természet alkotott! Sekély-kristálytiszta víz várja a tengerpart szerelmeseit!

r9A tenger hőmérséklete nagyon kellemes: a nyári hónapokban a 28 fokot is elérheti! A strandot körülölelő szépen zöldellő erdei fenyők védelmet adnak a partnak és árnyékot a nyaralóknak!

Ezért is a kedvenc helye a kisgyermekes családoknak, idősebbeknek egyaránt, de kezdő úszók számára tökéletes!

A fiatalok is megtalálják a szórakozás lehetőségeit közvetlen a parton, hiszen a strand mentén hangulatos bárok, éttermek és disco várja Őket!

horvátországi Rab sziget vízben igen gazdag, mintegy 300 forrása van és ennek is köszönheti, hogy az Adria legzöldebb szigete, növénytakarója örökzöld ligetek, fenyőerdők. A festői Rab sziget fővárosa Rab város , a sziget dél-nyugati részén, kis félszigeten fekszik. Rab-sziget egyik büszkesége a Rab óvárosában található csodálatos Kormcar park. Számos templom és szép velencei stílusú épület is megcsodálható a városban! A település szimbóluma a város fölé magasodó 4 román harangtorony, melyek közül kettőbe fel is lehet menni! A kilátás és a panoráma magáért beszél! A mediterrán hangulatot fokozhatjuk, ha megpihenünk a Kormcar park magas fenyőfái és babérjai árnyékában! Élvezhetjük a fenyők, babérok, rozmaringok és levendulák illatát! 


Legyen lakókocsis szállás - igényes kempingben, vagy drágább hely, bárhol Rab-szigeten, mindenhol érezhető, hogy a turisták igen kedvelt üdülőhelyévé vált az elmúlt időben ez a kis sziget! Horvátország legcsaládbarátabb szigete a szárazföldről komppal közelíthető meg!

Lopar, San Marino kemping – lakókocsis nyaralás

r7Camping San Marino *** Rab-sziget északi öblében , Lopar város homokos tengerpartján fekszik, árnyékos, fás területen. A lakókocsik 150-200 méterre vannak elhelyezve a strandtól , csendes nyugodt helyen. A nyaralók kényelmét figyelembe véve több, színvonalasan felújított vizesblokk is a Vendégek rendelkezésére áll!

Lopar-i, San Marino*** kempingben a sportolási lehetőségek tárházából válogathatunk! 

A tengerpart homokos fövenyén focizhatunk, a közeli sportközpontban kosárlabdapálya, minigolf pálya, több teniszpálya kínálja a kikapcsolódás lehetőségét! 

A strandon kiépített strandröplabda pályák várják a nyaralókat; lehetőség van bicikli illetve motor bérlésére, a tengerparton több motorcsónak kölcsönző és vízibicikli kölcsönző is várja a vendégeket. Búváriskola és vízisport felszerelés kölcsönző is igénybe vehető! A San Marino kemping területén megtalálható: újságos- trafik,élelmiszer üzlet, pékség,grill étterem és pizzéria, hangulatos kávézó és fagylaltozó, bár,  valamint butikok és friss zöldséget kínáló piac. Több vendéglátóhelyiség is kínál esti programokat élőzenével, karaoke- discoval! Számos kerékpár-és trekkingpálya halad a közelben!

Lopar hangulatos tengerpartján mindenki megtalálhatja a szórakozási lehetőségeket! A városban vidámpark várja a kisebb-nagyobb gyermekeket! A kiszolgálás Rabon mindenhol udvarias, több helyen magyar szavakat is hallhatunk.          

Rab sziget homokos tengerpart

Horvátország leghosszabb homokos strandja Rabon, Lopar -ban található. A San Marino kemping, teljes hosszában a tengerparton helyezkedik el és a legnagyobb vonzereje a 2 kilométer hosszú tiszta, homokos, lassan mélyülő tengerpartja, amelyet természeti adottságai miatt a kisgyermekes családok kifejezetten kedvelnek.

Rab szigeten - mikroklímája révén - lényegesen kevesebb az esős napok száma és jóval többet süt a nap, mintHorvátország más vidékein, így akár már májusban is képes felmelegedni a tenger olyan hőfokra ( 20-21 fok), hogy a kemping partján fürödni lehessen. A szigeten hosszú a nyár, és mivel Magyarországhoz is közel van ( 560 km) ez biztosítja Lopar, San Marino kemping népszerűségét a magyar turisták között, hiszen sokan egy szezon alatt többször is ellátogatnak Lopar, San Marino kemping valamelyik lakókocsis szállásáraHorvátország más részére nem teljesen mondható el, de Rab szigeten mindig szikrázó napsütés és jó hangulat várja a Vendégeket!

Lélegzetelállító látvány

Ha szeretnénk látni a tenger csodáit, vágjunk bele egy hajótúrába! Lopar, San Marino- kikötőjéből indul az üvegfenekű panorámahajó: Glass-Katamaran "GRGA", mely érintve a Stolac,Sahara és Dubac strandokat körbejárja Lopar öbleit és Grgur-szigetét, tovább haladva Goli Otok szigetén köt ki! Lopar körül felejthetetlen élményt biztosít a szigetvilág nyújtotta öblök és a hullámok faragta sziklafalak látványa. A Rab sziget gyönyörű érintetlen természeti kincsekkel büszkélkedhet, a szigetecske városai, falvai pedig telis-tele vannak kulturális örökségekkel.
r22Rab városából indulnak hajókirándulások: Cres szigetére- Losinjba, Krk-szigetre-Baska városába és Pag-szigetére is! 
Rab-szigeten a nyaralás mellett számos kultúrális élményben is lehet részünk. Íjászversenyt és középkori fesztivált is rendeznek nyaranta! Középkori fesztivál ideje július végén szokott lenni, többek között középkori öltözékek,ételek,mesterségek kerülnek bemutatásra, íjász -és halász bemutatók, pénzverde szórakoztatja a turistákat!

A Kvarner-öbölben található Rab mellett a legnagyobb horvát szigetek egy része, például Krk-sziget, Cres és Pag-szigete is. Rabon a táj változatossága miatt számos különböző klíma és növényzet található, tengerpart, szigetek és hegyvidéki tájak, valamint három évezred különböző építészeti stílusai és kultúrái egyaránt megfigyelhetők.

Rab sziget látnivalók

A kis, 22 km hosszú, és 11 km-es legnagyobb szélességgel rendelkező, közel 10 ezer lakosú Rab sziget egy igazi gyöngyszem. Több gyönyörű, érintetlen stranddal rendelkezik, és itt található Horvátország legnagyobb homokos strandja, a Paradicsom-part is. Rab városa 554 lakosú, jellegzetesen középkori, városfallal körülvett Rabot már Kr. e 360-ban is lakták az illírek. Majd jöttek a görögök és a rómaiak, és nekik köszönhetően mára szinte "múzeum- szigetté" vált Rab, de mint több horvát útikalauznál is említettük, ez Horvátország más városaira és szigetére is elmondható. Horvátország egyik legszebb szigetét hajóval vagy komppal érhetjük el! Menetrendszeri kompjárat közlekedik Stinica-ból, és a Krk-szigeten lévő városból is. Rab egy karszthegység, egyik része egy kőrengetegből áll, legmagasabb csúcsa a 408 méteres Kamenjak. Csodálatos környezete, szép strandjai, és középkori fesztiváljai az egyik legnépszerűbb horvát szigetté tették Rab szigetét, amely ma egy nyaralási és wellness oázis, és egyben a nudista strandolás úttörője volt. A sziget fővárosának szimbóluma a Rab fölé magasodó 4 román harangtorony, melyek közül kettőbe fel is mehetünk, és csodálhatjuk a tengerre nyíló kilátást.

r10

Rabon található az Adriai-tenger egyik leghíresebb strandja, a 2 km hosszú, kék zászlós Paradicsom-part, egy csodálatos paradicsomi homokos tengerpart számos szolgáltatással: éttermekkel, bárokkal, vízisport lehetőségekkel. Horvátország legfinomabb homokja itt található, melyet a természet alkotott, a tengervíz itt igen kellemes: nyári hónapokban a 28 fokot is elérheti. A strandot övező nagyon szépen zöldellő erdei fenyők védelmet adnak a partnak, és árnyékot a nyaralóknak. Ezek miatt a strand kisgyermekes családok, idősebbek, és kezdő úszók számára nagyon ideális, de a fiatalok is bizonyára fogják érezni magukat a Paradicsom-parton, Horvátország egyik legjobb, és legszebb strandján. A Paradicsom-part 14 kilométerre Rab városától, Loparban található. Lopar a külföldiek leglátogatottabb szigete, nemcsak San Marino kemping minden igényt kielégítő szolgáltatásai miatt, hanem Rab sziget egyéb látványosságai révén is.

Rab sziget nevezetes parkja - Dundor erdő és Kormcar park


Rab gyönyörű természeti adottságairól is ismert. A Rab sziget egyik büszkesége a Rab óvárosában található csodás Kormcar park. A parkban megpihenni idillikus élményt kínál: hűsölhetünk a magas fák árnyékában és élvezhetjük a babérok, és a fenyők illatát. 
A Dundo erdő: védett, magyal erdő, mely még horvát szinten is különlegesnek számít, hiszen Horvátország határain túl is ismert. Azok szerint, akik látták már, a világ legszebb mediterrán erdeje. Kirándulás során megcsodálhatjuk növényzetét, csak néhány növényt említve: virágos kőrisek, tölgyek, fenyők, erdei szőlő, borostyán és vadrózsák varázsolnak el mindenkit.
r40Kampor

Kampor az öreg halászfaluk rajongóit (is) rabul ejti. Régi házak, megművelt gyümölcsösök, és halászemberek igazi mediterrán atmoszférát adnak e településnek. A vendégek mindig friss gyümölcsre, zöldségre és frissen kifogott halra számíthatnak. Az 1000 fős települést csodálatos zöld környezete, a Dundo erdővel, kék tengervize és leírhatatlan szépségű öblei még idillikusabbá teszik. Kampor Rab kikötőjétől 6 km-re, Lopar kempingjétől nem messze északnyugatra fekszik.
Kampor, Rab kikötőjétől 6 km-re, északnyugatra fekszik. Mindezek ismeretében olcsó szállás mellett igazán vonzó úticél Lopar és Rab az aktív, kirándulást kedvelő utazóknak is.